iPhone 6s [Apskats]

Pagāja divi gadi un atkal blogā ir jauns iPhone apskats. Principā, es gribēju arī pagājušogad uztaisīt iPhone 6 vai iPhone 6 Plus apskatu un Capitals solīja dod ziņu, kad kāds testa aparāts atbrīvosies, bet tā arī viņi nedeva ziņu. Bet es paralēli iegrimu tobrīd priekš manis pilnīgi jaunajā sporta veidā - petanka(petanque) un aizmirsu var teikt par iPhone 6 un iPhone 6 Plus. Nu un plus tam visam, es no iPhone 5 migrēju uz iPhone 5s un vispār biju ar visu apmierināts, bet to jau gan jau zināt, ja kaut, cik man sekojat twitterī@EzisArAbolu vai vismaz retu reizi iemetat aci blogā.
Šogad, ka jau ierasti ir tā reize, kad iznāk jauns iPhone S modelis, kurš vizuāli atgādina pagājušā gada modeli, bet iekšā kardināli atšķiras. iPhone 6s ir kļuvis smagāks salīdzinot ar iPhone 6 - 143 grami pret 129 gramiem. Vai atšķirība ir jūtama svarā? Jā un vispār iPhone 6s pirmajās dienās radīja, to nostalģisko sajūtu, kad paņem telefonu rokā un jūti to smagumu un saproti - o, tā ir manta laba. iPhone 5/5s noteikti izlutinājis ir mani ar saviem 112 gramiem. Vēl pievienojās jauna krāsa korpusam - zeltrozā(Rose Gold), šī krāsa ir ļoti skaista dzīvē, žēl, ka vairums šo telefonu īpašnieki lietos aizsargvāciņus vai vispār tos "mammas" vāciņgrāmatiņas. Apple A9 procesora jauda ir pieaugusi salīdzinot ar iPhone 6. Un arī LTE maksimālais ātrums ir dubultojies - līdz 300Mb/s, salīdzinot ar iPhone 6. Bet batrija ir plus/mīnus iPhone 6 līmeni jeb apšaubi vai līdz vakaram izvilks(man neizvelk, labi es esmu hardcore lietotājs, gribat visu dienu un vēl vairāk, tad ir jāņem Plus modelis, bet es iztieku ar 10400mAh bateriju mugursomā). Labi, tas viss ir mazsvarīgs, jo patiesība ir trīs būtiskas atšķirības. 

Ekrāns ir ticis pie 3D Touch tehnoloģijas, lai kā es gribēju par viņu uzrakstīt jau iepriekš atsevišķi, tomēr īstos vārdus es neatradu. 3D Touch kolosāli atvieglo iPhone 6s lietošanu ar vienu roku. Lai gan Apple ar iOS7 ieviesa atpakaļ žestu (back), kad no kreisās puses velc ar pirkstu uz labo pusi, tādā veida nevajag stiepties līdz kreisajam augšējām stūrim, lai nospiestu, to pašu atpakaļ pogu, tomēr vairums aplikāciju, kuras saistītas ar attēlu atvēršanu, atpakaļ žests nedarbojas, doties tagad ar 3D Touch priekšskatījumu var vairums gadījumos iztikt bez šī atpakaļ žesta. 3D Touch arī ļauj priekšskatīt iMessages un  WhatApp ziņās kā arī Mail saņemtos epastus. Daudzi vēl 3D Touch salīdzina ar peles labo klikšķi, kurš pavēr papildus iespējās, piemēram, uzspiežot uz aplikācijas kamera, var izvēlēties kādu režīmu(selfi, panorāma, video, foto) uzreiz aktivizēt.


Home poga jeb TouchID ir atjaunojies līdz nākamai paaudzei un kļuvis krietni ātrāks, ka arī varu atsevišķi atzīmēt to, ka Apple izdomātā pagājušogad funkcija ar dubulto pieskārienu, kad ekrāns noslīd uz leju, praksē izrādījās pat ļoti noderīga - izmantoju diezgan bieži, lai nu kā tomēr iPhone 6s, nav tik ļoti ērti lietojams ar vienu roku kā iPhone 5s.

Kameru var salīdzināt ar viņpasaulē aizgājušo jeb vainu runāt par viņu labu vai neko. Pēc ārzemju žurnālistu testiem, kamera vispārīgi attēlu kvalitāte nav mainījusies salīdzinot ar iPhone 6, jā ir pieaugusi izšķirtspēja no 8 uz 12 megapikseļiem, bet praksē, tas neko nemaina, citiem vārdiem sakot, ap 8 megapikseļiem vienkārši parādījās apkārt maza kārtiņa ar papildus pikseļiem. Bet ir būtiski pieaugusi frontālas jeb FaceTime kameras kvalitāte, jo tagad vairs nav 1,2 megapikseļi, bet gan 5 megapikseļi un klāt tam vēl ekrāns ir iemācījies simulēt zibspuldzi - pašiņi(selfi) tagad ir kļuvuši patiešām labāki. Bet labi, tas protams nav viss ir vēl Live Photos - fotografējot paralēli arī ierakstās video 3 sekunžu garumā (1,5 sekundi pirms bildes uzņemšanas un 1,5 pēc uzņemšanas). Live Photos var sūtīt un apskatīt arī uz vecākiem iPhone modeļiem, bet uzņemt, tikai uz iPhone 6s/6s Plus. Bet arī tas nav viss, video kamera ir tikusi pie 4K video uzņemšanas un rezultāts ir tāds neviennozīmīgs, jā kameru nekustināt(nostabilizēt viņu), tad no 4K video var izgriezt laukā pat ļoti kvalitatīvu un lietojamu 1080p video, bet jā 4K filmēt ar trīcošām rociņām, tad video ir uzreiz ārā metams. Tā kā 4K tiek filmēts 30 kadri sekundē, es nolēmu atteikties no 4K režīma un pārslēdzu uz 1080p 60 kadriem sekundē, paldies, ka Apple līdz ar iOS9 ir pievienojusi iespēju izmainīt video kameras video ieraksta uzstādījumus, ļaujot pat filmēt 720p video. Nē, 4K nav slikts, bet bez optiskās stabilitātes, viņš vienkārši sanāk drausmīgs un pēc tā kad es ar GoPro kameru izbaudīju 60 kadru video priekšrocību(video kļūst dinamiskāks), tad 4K, kaut kā neliekas šobrīd, tik pievilcīgs uz iPhone 6s. Sākumā rakstīju, ka kamera nav īpaši mainījusies, bet teksts par kameru aizņems, laikam 1/3 raksta vispār, jo tas vēl nav viss. Slo-mo tagad var filmēt arī 1080p 120 kadriem sekundē un protams arī 720p ar 240 kadriem sekundā kā uz iPhone 6/6 Plus.

Rezumē, ņemot vērā kā iPhone 6s ir beidzot ticis pie 2GB operatīvās atmiņas (iPhone 5/5c/5s/6/6 Plus ir 1GB) un pēc iepriekš uzrakstītā, tad viennozīmīgi, tas ir lielisks aparāts un viņu noteikti iesaku, lai gan joprojām ērtuma ziņa iPhone 5s bija ērtāks ar vienu roku lietojams un joprojām darbojas diezgan ātri, pat iPhone 5, joprojām ir samērā ātrs salīdzinot ar iPhone 4 uz iOS7.

P.s. Es nezinu vai būs iPhone 6s Plus apskats, ja vien man viņu kāds speciāli neiedos, bet jā, iPhone 6s ir jau lāpsta. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru