iPhone mēdz nosalt(patiesībā nē)



Pagājušā gada novembris bija auksts mēnesis un forumos(un arī sociālos tīklos) parādījās vairākas sūdzības par to kā iPhone pie temperatūras zem 5° pēc celsija mēdz negaidīti izlādēties(izslēgties un pēc mēģinājuma ieslēgt, rāda ka jāpieslēdz pie lādētāja, jo baterija esot tukša). Bet kad iPhone tiek pieslēgts pie lādētāja, tad jau pēc minūtes viņš pats ieslēdzas un baterijas uzlādēs indikators rāda, ka baterija ir uzlādēta uz 30% un vairāk! Redzot to dzīve radās man jautājums, kā var uzlādēt iPhone minūtes laikā uz 30% Patiesībā nevar tik ātri uzlādēt un patiesībā aukstajā laikā iPhone neizlādējās, bet gan viens no strāvās  kontrolieriem(viens ir baterija, otrs ir uz iPhone mātēs plates) ir izgājis no ierindas un pie zemes temperatūras viņš vienkārši pārstāj darboties, kas noved pie telefona izslēgšanās, jo operētājsistēma nesaņem informāciju par baterijas uzlādēs stāvokli, kas noved pie operētājsistēmas dezinformēšanas,  ka rezultātā tiek pieņemts fakts, ka baterija ir tukša līdz ar to vajadzētu izslēgties un prasīt pēc ārējā strāvas avota(lādētāja).

Šī problēma ar bateriju pastāv un parasti garantijas ietvaros tiek atrisināta ar iPhone bezmaksas nomaiņu. Protams jūs varat apstrīdēt manu iepriekš rakstīto, bet iPhone lietošanas temperatūra ir no 0° līdz 35° pēc celsija, bet uzglabāšana no -20° līdz 45° pēc celsija. Bet problēma ar negaidītu izlādēšanos notiek, kad temperatūra sāk palikt zemāka par 5° pēc celsija, tā kā jebkurā gadījumā problēma tiek noverota pie iPhone paredzamās izmantošanas temperatūras. Pie tam, ne jau pirmo ziemu iPhone es lietoju, man ir bijis gan iPhone 3G, iPhone 4, iPhone 5(veseli trīs gabali un vienam no tiem bija problēma ar bateriju) un ziemā pie -20° grādiem nekādu problēmu nebija, neskaitot, ka man pirksti salā. Arī testējot novembrī iPhone 5S nebija novērojis viņam iepriekš minēto problēmu. Un lietojot savu pirmo iPhone 5 2012/2013 ziemas laikā, man viņš nevienu reizi ārā nebija izlādējies, kaut arī aktīvi fotografēju un filmēju savu suni pastaigājoties pa apsnigušo mežu pie temperatūras zem -10° un zemāk pēc celsija.

Secinājums, ja iPhone mēdz izspēlēt jociņus ar izlādēšanas ārā, tad ātri vien jācilpo uz servisu ar savu garantijas talonu un jāmaina iPhone pret jaunu iPhone. Starp citu strāvas kontrolieri parasti iziet no ierindas pateicoties nekvalitatīviem lādētājiem(nu un protams var būt arī rūpnīcas brāķis). Manā gadījumā, man vienkārši vasarā mainot pirmo iPhone 5, iedeva otru iPhone 5 ar rūpnīcas brāķi, jo man gan ar aizmugurējo kameru uzreiz bija problēma, gan ar bateriju bija problēma tiklīdz temperatūra palika zem 5° pēc celsija. Trešais pēc kārtas iPhone 5 darbojas vismaz pagaidām lieliski, paspēju decembrī arī noķert temperatūru zem 0° pēc celsija un problēma ar bateriju nebija novērota.

Seko man twitterī:ezis90 un uzzini vēl vairāk par aktuāliem Apple jaunumiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru