Instashare App [iOS & Mac App]


Ir sanācis, tā kā kopš iPhone pirmsākumiem, iPhone varēja ļoti ierobežoti apmainīties ar failiem. Lai gan tagad kopā ar iOS7, mazliet robežas tika nojauktas pateicoties AirDrop, tomēr AirDrop nedarbojas starp iPhone un Mac, nerunājot par to, ka AirDrop ir tikai uz iPhone(5, 5C, 5S), iPad mini, iPad(4.paaudzes), iPad Air un iPod Touch(5.paaudzes). Līdz ar to laika gaitā App Store veikalā varēja atrast daudz aplikāciju, kuras ļāva iPhone, iPad un iPod Tocuh savstarpēji apmainīties ar failiem. 2013 gada sākumā ĀboluBlogs.lv publicēja mazu ierakstu par Instashere aplikāciju. Tobrīd aplikācija bija pieejama uz iOS, bet Mac versija bija bezmaksas beta versijas veidā(tagad var tikai nopirkt Mac App Store).

Aplikācija īpaši nav mainījusies un joprojām ļauj pārsūtīt visvisādus failus caur vienu Wi-Fi tīklu.
Aplikācija uz iOS atbalsta funkciju "Open in..." jeb iespēju jebkuru saņemto failu atvērt citā aplikācija vai arī no citām aplikācijām pārvietot failu uz Instashare, lai tālāk to pārsūtīt vai uzglabātu.
Intereses pēc esmu pat filmas no Mac pārsūtījis uz Instashare un tālāk to pārkopējis uz video atskaņotāju aplikācijām piemēram Infuse. Vai pastāv faila izmērā ierobežojums, man nav nojausmas, jo lielāku par 8GB MKV video failu neesmu mēģinājis sūtīt. Maksimālu ātrumu no Mac uz iPhone 5 esmu ieguvis ap 6MB/s caur 5GHz Wi-Fi tīklu.

No Instashare aplikācijas uz iOS var arī uzreiz piekļūt pie Photo aplikācijas satura, atzīmēt(piespiežot vienreiz) bildes un/vai video un tad kad viss ir izvēlēts atliek uzspiest un nedaudz paturēt un varēs izvēlēties uz kurieni sūtīt uz iPad vai Mac vai uz citu iPhone. 
Faili no Mac sūtas pēc principa Drag & Drop(ievelkot failu uz Instashere ikonas "Menu Bar'ā"). Bet uz iOS caur Instashare aplikāciju vienkārši uzspiežot uz faila parādās iespējā aizvilkt failus uz iPad vai Mac.

Visi saņemtie faili uz iOS saglabājas aplikācijā(uz Mac Downloads mapē), bet bildes un daži video faili var arī saglabāties automātiski iekš Photos(uz iOS), to gan uzstādījumos ir iepriekš jānorāda.
Kāds ir mans praktiskais pielietojums? Parasti es Instashare aplikāciju izmantoju, lai no iPad vai iPhone pārsūtīt uz Mac ekrān šāviņus vai fotoattēlus uz vecāku iPad vai iPhone.

iOS versija
Mac versija
Android versija(jā ir arī Android versija un drīz būs Windows versija).

Citu iOS aplikāciju apskati

Citu Mac aplikāciju apskati

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru