Kas tad īsti ir tas Apple TV?



Apple TV ir maza, maza melna kastīte kuru pieslēdzot pie HD/FullHD televizora var to pārvērst par multimediju centru.

Pirmkārt, lai Apple TV lietotu vajag viņu pieslēgt pie interneta caur Wi-Fi vai ar Ethernet vadu pie rūtera un ievadīt savu Apple ID, tas viss aizņem minūti. Pēc tam uz mājās ekrāna parādās daudz pazīstamu ikonu, kuras jau ir redzētas uz iPhone un iPad. 

Ko tad īsti ar Apple TV var darīt?
Pirmkārt var pieslēgties pie Mac/PC iTunes bibliotēkas un atskaņot visu kas tur ir sakrājies (filmas, seriāli, mūzika, mūzikas klipi, podkasti).
Otrkārt Apple TV ir apveltīt ar maģisko AirPlay. AirPlay ļauj strīmot no iPhone, iPad vai Mac uz televizoru dažādu saturu, piem. video, bildes no Photos, mūziku vai vienkārši nodublēt ekrānu(AirPlay Mirroring) uz televizoru un spēlēt Real Racing 3 vai kādu citu spēli uz lielā ekrāna.


Treškārt, jā ir abonēts iTunes Match, tad var pataisno strīmot savu mūziku no iCloud'a, neizmantojot Mac/PC iTunes bibliotēku vai AirPlay.
Ceturtkārt protams var pirkt(16,99EUR par Fast & Furious 6) un izīrēt(4,99 EUR par Fast & Furious 6) FullHD/HD filmas no iTunes Store, filmas visas ir angļu valodā, bet dažas multfilmas ir arī dublētas latviešu valodā. Filmas iTunes Store iznāk līdz ar DVD iznākšanu vai jā šodien beidza rādīt filmu kinoteātri, tad rīt tā jau var būt pieejama iTunes Store.


Vēl uz Apple TV pieejami video servisi Youtube, Vimeo; bilžu servisi Flickr, Photo Stream; internet radio; audio un video podkasti. Jā ir liela vēlme var arī skatīties Netflix un Huluplus, nedaudz pirms tam pačakarējoties, lai viņi domā kā Apple TV atrodas ASV. Un cerams līdz gada beigām būs arī iTunes Radio pieejams(šobrīd darbojas tikai ar US Apple ID).


Ko tad neprot?

*Neatskaņo avi, mkv u.c. video failus, prasīgs pret Apple video formātiem, bet to var apiet ar AirPlay Mirroring vai kādu plaginu uz Mac/PC.
*Nav iebūvētas atmiņas, visu strīmo no iCloud, iPhone, iPad vai iTunes bibliotēkas vai citiem internet servisiem.
*MicroUSB ports ir domāts nelaimes gadījumiem, lai atdzīvinātu Apple TV, pēc nepabeigtā update, pieslēdzot viņu pie Mac/PC iTunes.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru