DJI OSMO Mobile [Apskats]



Kas tas tas tāds ir? Tas ir primāri paredzēts mobilajām telefonam trīs asu stabilizators, kurš kardināli uzlabo filmēšanu ar telefonu. Nav nekāds noslēpums, ka mūsu mobilos telefonos jau kādu laiku ir ļoti nesliktas kameras. Protams ir joprojām brīži, kur telefoni ir bezspēcīgi salīdzinot ar pilnkadra kamerām, bet tās arī maksā vairākus tūkstošus eiro. 

DJI OSMO Mobile novērš attēlā lieku kustību un ļauj video uzņemt pludeni un nesagāž kameru uz sāniem, pat tad, kad stabilizatoru turam nedaudz šķībi. Rezultātā uzņemtais video vairs neizskatās kā tipiski uzņemts video ar telefonu, bet gan ar profesionālu video kameru. 

Šis stabilizators ir šobrīd viss populārākais un principā labākais, kas pieejams telefonam. Bet viņam ir savi trūkumi. 
  1. Viņš slikti sadzīvo ar iPhone(iPhone 6/6s/7Plus un iPhone 7) kameras optisko stabilizatoru. Lai gan pēc dažiem testiem un ar Filmic Pro aplikācijas palīdzību daļēji problēma(video mēdz trīcēt, jo iPhone optiskā stabilizācija cīnās ar DJI OSMO) tiek novērsta. 
  2. Konstruktīvas īpatnības dēļ, dažiem telefoniem nevar pievienot paralēli lādētāju, jo jā plāno daudz filmēt telefons ātri vien izlādēsies. Kā arī ar iPhone 7 būs problēma pievienot ārēju mikrofonu. 
  3. Diemžēl viņš negriežas pilnībā uz 360 grādiem, kā piemēram DJI OSMO kamera, kura principā izmanto to pašu rokturi. 
  4. Atšķirībā no DJI OSMO kameras, DJI OSMO Mobile nav izjaucams, piemēram, nopērkot to pašu DJI OSMO ar kameru viņu var vajadzības gadījumā noņemt nost un uzlikt citu - labāku vai atsevišķi nopirkt priekš telefona turētāju un izmantot gluži kā DJI OSMO Mobile. 

Daļu no trūkumiem var novērst - piemēram es filmēšanai izmantoju iPhone 6s viņam nav optiskās stabilizācijas un problēma ar trici pati no sevis ir izslēgta, austiņu ports arī šim iPhone modelim joprojām ir(sveiki iPhone 7 īpašnieki) un tas protams var filmēt 4K/30fps video. 

Tā kā es filmēju ļoti daudz, loģiski ir tas, ka telefona iebūvētās baterijas man ir par maz, bet ar pieslēgtu lādētāju ar powerbank pie iPhone stabilizatoru nevar riktīgi nobalansēt, lai gan arī te pieliekot izdomu(manā gadījumā papildus atsvaru, tajā pusē, kur iPhone lādētājs pieslēdzas) visu var ideāli nobalansēt un tālāk jau elektronika strādā. 

Stabilizators vidēji 3 stundas var darboties no viena akumulātora(par laimi viņi ir maināmi un universāli der visiem DJI OSMO modeļiem), pie telefona slēdzas klāt caur Bluetooth, telefonam ir arī paredzēta DJI aplikācija, kurai ir papildus timelaps, panorāmas un vēl pāris funkcijas, bet es izmantoju Filmic Pro aplikāciju, jo tai ir papildus iespējas izvēlēties ļoti plašā diapazonā filmēšanas uzstādījumus, ka piemēram, 4K filmēšanu ar 100 Mbps sekundē, kas ir ļoti augsts bitreids, jo iPhone noklusēti filmē ar ~51 Mbps. 

Vai es varētu ieteikt DJI OSMO Mobile? Droši vien kā kuram katram, tādu nevajag, bet specifisku uzdevumu veikšanai ļoti labs ar iepriekš minētiem trūkumiem.


P.S. Es vēl papildus izmantoju Rode(Rode VideoMicro) mikrofonu, kuru var ērti piestiprināt pie stabilizatora, nopērkot atsevišķi stiprinājumu. Kā arī pašam mikrofonam vajag papildus vadu(Rode SC7) paredzētu telefoniem. 

P.P.S. Re video, kuru uzņemu pilnībā ar DJI OSMO Mobile stabilizātoru uz iPhone 6s. *Ironijas kārtā video nav pieejams uz mobiliem telefoniem un planšetdatoriem. :D

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru