Harman/ Kardon Aura Studio [Apskats]




Tā netīšam pie manis nonāca Harman/ Kardon Aura Studio Bluetooth skaļrunis, es reiz gribēju, gandrīz, tādu pašu, bet vēl ar Wi-Fi(AirPlay, DLNA), bet viņš maksā +400 €. Aura Studio maksā uz pusi lētāk ~ 200 €, nekā Aura(ar Wi-Fi), bet skaņas ziņā principā ir tas pats, lai gan pa Wi-Fi it kā nedaudz labākai vajadzētu būt skaņai.

Aura Studio - vēl viens futūristisks un tai pat laikā klasisks ar eleganci Harman/ Kardon Bluetooth skaļrunis. Aura Studio dizains vispār ir aizgūts no viena cita izstrādājuma - iSub, tas bija Apple izstrādāts dizains sabuferim ar Harman/ Kardon audio iekšā priekš iMac ap 2000 gadu.


Drīz vien Harman/ Kardon izlaida savu ļoti populāro Mac datoru īpašnieku vidū datoram paredzētu audio sistēmu 2.1 SoundSticks, kas arī dabūja savu vietu abstraktās mākslas muzejā.


Tehnoloģijas attīstās un Harman/ Kardon nestāv uz vietas un no SoundSticks izveidoja Aura vienkārši iebūvējot sabufera apakšā sešus augstfrekvenču skaļruņus un tādā veidā Aura vienlīdz labi atskaņo mūziku uz visām pusēm(uz 360 grādiem) un tai pat laikā saglabāja 2.1 audiosistēmas efektu.

Pavadiju vienu dienu ar Aura Studio un aizdomājos, cik agrāk lieli nesmuki un spīdīgiem ekrāniem bija mūzikas centri un tagad tāds maz burbulis viņus visus pārspēlē - cik gan ļoti viss ir mainījies pa šiem gadiem. Skaņa ir burvīga, iepriekš, es jau blogā rakstīju par Harman/ Kardon Onyx Studio 2, kuram bija izteikts bass - praksē man tas bass nedaudz līkās pār daudz, tad lūk Aura Studio, bass ir savādāks pateicoties sešiem augstfrekvenču skaļruņiem un 2.1 efektam kopējais rezultāts ir krietni patīkamāks. Nē nav jau tā kā Harman/ Kardon Onyx Studio 2 skan slikti, bet salīdzinot ar Aura Studio ir jūtama atšķirība kā arī Aura Studio ir pati par sevi skaļāka.

Cenas ziņā Onyx Studio 3(jaunā versija Onyx Studio 2 vietā) maksā ap 150€, bet Aura Studio ap 200 €. Skaņas ziņā protams viss ir skaidrs - Aura Studio ir pārāka viennozīmīgi un jūtami, ja salīdzina viens pret viens. Paši skaļruņi ir principā ļoti atšķirīgi - Aura Studio ir super putekļu magnēts, bet tai pat laikā ļoti skaista īpaši, pie minimālā apgaismojuma. Bet Onyx Studio (2 vai 3 vienalga) ir iebūvēts akumulators(tur labi ja 3 stundas), kurš ļauj skaļruni iznest uz terases, lai gan jā gribas staipīt līdz skaļruni pa dārzu ir tam labāk piemērotāki varianti.

Rezumējot - agrāk man likās kā Onyx Studio 2/3 ir tāds foršs - nedārgs un kvalitatīvs skaļrunis istabai, bet pēc dienas ar Aura Studio - es vairs nevienam neieteikšu Onyx Studio 3, jo piemaksājot 50 € var iegūt pa visam citu skaņu.


Seko man:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru