Dzīve ar vienu vadu jeb CalDigit TS3 Plus Thunerbolt 3 dokstacija




Iepriekš jau biju saskaries ar CalDigt produkciju – man bija viņu pirmā Thunderbolt dokstacija, kura jau toreiz man pavēra acis uz Thunderbolt tehnoloģijas priekšrocību un nākotni. Kas ir mainījies kopš tā laika? Thunderbolt 3 ir mainījis dizainu – vairs tas nav Mini Display porta tipa savienojums pēc izskata, bet gan Type-C, bet ātrums ir pieaudzis no 10Gb/s līdz pat 40Gb/s, vēl Thunderbolt 3 vads var darboties arī kā USB Type-C ar līdz pat 10Gb/s ātrumu, bet ir savas nianses – atkarībā no vada ražotāja, jo ne visi Thunderbolt 3 vadi ir ar USB un ne visi vadi darbojas ar ātrumu 40Gb/s - daži darbojas tikai ar 20Gb/s.



 

TS3 Plus piedāvā:

2 x Thunderbolt 3 (87W, 4K 60Hz/5K 60Hz)
1 x DisplayPort 1.2 (4K 60Hz)
5 x USB-A (5Gb/s, 1.5A, 7.5W)
2 x USB-C
       1 x USB-C (10Gb/s, 1.5A, 7.5W) aizmugurē
       1 x USB-C (5Gb/s, 1.5A, 7.5W) priekšā
1 x SD Card Reader (SD 4.0 UHS-II)
1 x Digital Optical Audio (S/PDIF)
1 x Gigabit Ethernet
1 x Analog Audio In (Stereo)
1 x Analog Audio Out (Stereo)


Bet ir savas nianses – divi priekšējie USB(USB-A 5Gb/s un USB-C 5Gb/s) porti darbojas uz viena 5Gb/s kanāla, ko tas nozīmē? Jā, piemērām, pie abiem portiem pieslēgt pa SSD diskam, tad vienlaicīgi viņus izmantojot ātrums nebūs lielāks par 2.5Gb/s katram, tas ir aptuveni 200-220MB/s uz vienu USB portu. Tālāk ir vēl trakāk – SD karšu lasītājs un 3x USB-A porti aizmugurē darbojas arī tikai no 5Gb/s kanāla – respektīvi izmantojot vienlaicīgi visus četrus - ātrums dalīsies uz četri – 100MB/s uz portu. Atlikušie USB-A un USB-C aizmugurē arī ir saslēgti kopā, tikai šoreiz ar 10Gb/s kanālu, tāpēc USB-A saņems pilnu ātrumu – 440MB/s un aptuveni tik pat tiks USB-C izmantojot viņus vienlaicīgi. Tā kā TS3 Plus ir divi Thunderbolt 3 porti, tad pie otra porta var pieslēgt arī kaut ko caur USB-C un ar ātrumu līdz 10Gb/s vai piemēram monitoru 4K vai 5K vai kādu citu Thunderbolt iekārtu. 

Kas no tā izriet – TS3 Plus ir četri USB kanāli divi no tiem 5Gb/s un divi 10Gb/s, lai gan faktiski var pieslēgt 8xUSB iekārtas. Tāpēc iesāku, pirms slēgt kaut ko klāt nedaudz paskaitīt līdz un padomāt kādi scenāriji izmantojot būs, tā lai piemērām vairāki SSD diski nebūtu pieslēgti uz 5Gb/s kanāla, bet gan 10Gb/s kanāla, lai varētu izmantot maksimālo ātrumu, bet vēl labāk SSD diskus slēgt pie dažādiem kanāliem.


 
Real Life – No rīta es atnesu kompi, pieslēdzu vienu vadu un dators gan tiek uzlādēts, gan man ir pieejama čupa ar dažādiem portiem, cietajiem diskiem un tas viss ar VIENU VADU, kuru vakarā atliek atvienot un vari ņemt līdz datoru. Tev nav vajadzīgi nekādi adapteri, kaudzi ar vadiem spraust iekšā un ārā, nav jādomā par lādētāju, jo tev viss ir vienā! Pateikt, ka tas ir ērti, tas būtu pateikt par maz – tā ir viena vada maģija.
 
No sevis varu piebilst, ka droši vien ieteiktu pirkt ar 2m garu vadu, ja ir vēlme viņu, piemērām, piestiprināt zem galda virsmas, bet ja plānā viņu atstāt uz galda un dzīvot nedaudz vadu anarhijā kā es to daru, tad 0,7m vads to lieliski nodrošina. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru