Apple Watch [#Pārdomas]


Jā, tas notika - Apple parādīja savu viedpulksteni(cik briesmīgs latviskojums). Kāds viņš  ir?Fantastisks un ar to arī beigšu šo ierakstu. Bet tomēr man galvā pēdējās dienās ir tik daudz domas un pārdomas par Apple Watch, ka sapratu, ka vienkārši aprakstīt 9.septembra prezentāciju un to produktu jēlos ciparus(par pulksteni vispār bija maz ciparu pateikts) būtu pārāk vienkārši. Un to jau tāpat ir visi izdarījuši, kuram nav bijis slinkums to izdarīt, tāpēc es pieiešu tam visam no citas puses un centīšos šo ierakstu pārvērst par savas nākotnes vīziju.

Ko tieši prot Apple Watch un kāpēc vispār tā ir nākamā revolūcija, kura mainīs mūsu pasauli? Te ir grūti ko tieši izcelt, jo gadžets šobrīd ir pirmajā paaudzē un vēl nemaz nepārdodas, bet Apple tomēr parādīja viņa plašās iespējas, ka jau tagad es viņu vienkārši ļoti gribu. Padomājiet, kad Apple palaidīs gaisā savu "Apple Pay" maksājuma sistēmu, tad jums vairs nevajadzēs vilkt no maka kredīt karti un vadīt savu paroli, bet pērkot dārgas preces nebūs jāuzrāda savi personas apliecinoši dokumenti un vispār jums vienkārši vajadzēs pielikt roku pie termināļa un čiks, pirkums apstiprināts. Tā pat jūs varēsiet attvert viesnīcas istabiņu, savas mājas durvis, iet uz kino, jo tagad Passbook aplikācija pēc ģeolakācijas pat prot atsūtīt uz iPhone ekrānu paziņojumu ar biļeti, kad esat iegājis kinoteātri un es domāju nebūs nekādu lielu problēmu to pašu biļeti parādīt uz jūsu Apple Watch, tas savukārt atvieglo procesu ieejot zāle, jums vairs nevajadzēs izlaist no rokām popkornu un dzērienu vai citas savas mantas vienkārši, pieliksiet roku pie termināļa. Izklausās jau nekas īpašs, bet ziniet, kad pasaule ieraudzīja pirmo iPod atskaņotāju, šaubos, ka kāds varēja iedomāties, ka tas būs Nr.1 mūzikas atskaņotājs pasaulē un kulta lieta. Stāsts pēc pāris gadiem atkārtojas ar pirmo iPhone, kurš bija pirmajā paaudzē ar ļoti ierobežotu funkcionalitāti, bet kā viņš mainīja mūsu ikdienu, tagad visi staigā ar viedtelefoniem gan Apple iPhoniem, gan WP un Android viedtelefoniem! Es domāju pēc pāris gadiem arī citi viedpulksteņu ražotāji iegūs līdzīgu funkcionalitāti, ka Apple Watch, kā tas notika ar mūzikas atskaņotājiem, pēc iPod debijas un kā tas ir tagad ar iPhone un citiem viedtelefoniem.

Vēl es gribētu izcel atsevišķi Apple Watch vibromotorīņu, kurš prot imitēt/nodot otra cilvēka sirdspukstus no viena Apple Watch uz otru Apple Watch. Kā jau prezentācija tika stāstīts, kad tiek lietota navigācija pulkstenis prot dažādi vibrēt, tādā veidā sniedzot norādēs uz kuru pusi ir jāiet un kad laiks ir nogriezties. Tas ir reāli forši! Ziniet iPhone ir lieliski pielāgots priekš neredzīgiem cilvēkiem, iedomājieties, pulkstenis spēs viņiem bez skaņas ar vibrācijām sniegt norādēs uz kurieni viņiem jāiet, tādā veidā radot mazāk diskomforta un ļaus atbrīvoties no balss navigācijas. Un kurliem cilvēkiem, kuri meklē kādu vietu ar navigācijas palīdzību nevajadzēs visu laiku skatīties iPhone ekrānā, jo pulkstenis arī viņiem var sniegt ar vibrācijām norādēs. Es domāju Apple vēl šīs lietas nodemonstrēs videoklipos, kad paziņos precīzu Apple Watch pārdošanas sākumu.

Par Apple Watch sporta/fitnesa funkcionalitāti īpaši nav ko piebilsts, tādi gadžeti jau ir pāris gadus pieejami un tagad vienkārši viņi būs elegantā korpusā ietērpti viss vienā.

Protams ar Apple Watch varēs atbildēt uz zvaniem, SMS(kā tas ir bija un būs uz OS X Yosemite un iOS8, tagad tas ir līdz oktobra beigām atslēgts), klausīties mūziku lejupielādētu no iTunes Match. Un aplikāciju izstrādātāji, jau saņēmuši instrumentus un pulkstenim būs savs aplikāciju veikals.

Par pulksteņa interfeisu ir grūti ko teikt, jo neesmu viņu spaidījis, bet cik no prezentācijas redzētā guvu iespaidu, tādu, ka tas protams nav ideāls, bet galvu priekšā visiem pārējiem, kuri centās un cenšas radīt savus viedpulksteņus.

P.s. Pulkstenis prot arī nolasīt pulsu un imitēt sirds pukstus diez cik maksās aplikācija, kurā būs iebūvēts melu detektors? :D

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru