TRAFI Latvija [iOS App]


Turpinu ar jums dalīties domās par noderīgām un interesantām aplikācijām - esmu atkal nobriedīs uzrakstīt par jaunu aplikāciju, kura plāno maršrutu, jā esiet nolēmuši izmantot sabiedrisko transportu.

TRAFI Latvija(turpmāk tekstā - TRAFI) ir ļoti noderīga aplikācija tiem, kuriem ir jāpārvietojas ar vairākiem sabiedriskiem transportiem, lai nokļūtu no punkta A uz punktu B. Parasti kad man vajag kaut kur nokļūt man ir jābrauc ar diviem transportiem un tas savā ziņa apgrūtina braukšanas procesu, jo vajag izplānot, kurā pieturā pārsēsties un ar kuru transportu braukt tālāk, un galu galā gribas pēc iespējas mazāk laika stāvēt pieturā un gaidīt transportu.

Lai izvairītos no iepriekš minētām neērtībām iesāku lietot TRAFI. TRAFI prot ļoti detalizēti izplānot maršrutu - visa pamatā ir mūsu atrašanās vieta, kuru var norādīt ierakstot pieturas nosaukumu vai adresi vai vienkārši izmantojot viedtelefona iebūvēto GPS(Pašreizējā atrašanas vieta). Tālāk vajag ievadīt galamērķi - adresi vai pieturas nosaukumu utt.

Pēc tam kad esam norādījuši savus punktus A(No) un B(Uz), TRAFI var sākt meklēt optimālus maršrutus. Un te sākas interesantākais - aplikācija prot iezīmēt maršrutu arī līdz pieturai jeb citiem vārdiem sakot ir kājām gājēju maršruta plānošanas iespēja. Manā gadījumā atrada divus variantus. Pirmais ir jāiet līdz pieturai un tad jābrauc ar vienu sabiedrisko transportu un atkal jāiet ar kājām kopā man tas aizņems 33 minūtes. Alternatīvais maršruts ietver sevī atkal iešanu ar kājām līdz pieturai un tad izmantot divus sabiedriskos transportus. Tādā veidā ceļā pavadīt par septiņām minūtēm vairāk(40 minūtes pret 33 minūtēm).

Jā nu tomēr nevar izlemt, kuru maršrutu izmantot vienmēr var apskatīties detalizēti viņu - uzspiežot uz sev interesējošā. Parādās informācija - cikos man vajag iziet, lai laicīgi aizietu uz pieturu, kurā pieturā cikos es būšu un kur man ir jāpārsēžas. Papildus tam visam ir arī karte pieejama, kuru pievelkot var izpētīt, kur un kā pārvietosimies.

TRAFI neaprobežojas tikai ar maršrutu plānošanu, bet var arī apskatīties vienkārši tuvākas pieturas sev blakus.
Vai arī vienkārši sabiedriskā transporta sarakstu.

Un aplikācija darbojas ne tikai Rīgā, bet arī Liepājā un Jelgavā(tikai iepriekš uzstādījumos vajag izvēlēties sev interesējošu pilsētu).

P.S. Acīm redzot aplikācijas izstrādātāji nebija no tiem paviršajiem tipiņiem ir arī padomājuši par to, ka maršrutu var arī plānot pāris dienas iepriekš un arī pēc laika, kad nepieciešams nokļūt galamērķī. Līdz ar to pēc tam, kad esam norādījuši A un B punktus var arī izvēlēties pēc kādā kritērija TRAFI meklēs maršrutu.

P.S.2. Pateicoties tam, ka TRAFI meklē īsākos maršrutus bieži vien atkrīt iespēja stāvēt un gaidīt nākamo transportu vairāk par 15 minūtēm starp pārsēšanas reizēm jeb piemēram jābrauc ar diviem transportiem un jā pirmais transports brauc ik pēc 15 minūtēm, bet otrais transports reiz stundā, TRAFI nepiedāvās jums iet tagad ārā uz pirmo tuvāko transportu, ja jums pēc tam nākamo būs jāgaida 30 minūtes. TRAFI piedāvās braukt ar nākamo vai pat aiznākamo,  lai samazināt laiku starp pārsēšanām, kas arī samazina ceļa pavadīto laiku.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru