iPhone 4, iOS 7.1, iOS 8


Aiz loga jau ir pavasaris, lai gan brīvdienās sasniga sniegs un ārā vairs nav +10 grādi, bet tomēr sāk parādīties pirmās vairāk vai mazāk ticams baumas par nākamo Apple mobilo operētājsistēmu iOS 8. Līdz ar to vēlos nedaudz padalīties savās domās par to un nedaudz padalīties pārdomās par iOS 7.1 un iPhone 4 likteni.


Sāksim laikam ar pirms nedēļas izlaisto iOS 7.1 jaunāko iOS operētājsistēmas versiju, kura atnesa daudz uzlabojumu un daudz aplīšu. iOS 7.1 beta stadijā bija vairākus mēnešus un kopā tika izlaistas, ja nemaldos piecas beta versijas. Uzlabojumu ir daudz - gan vizuālu, gan tehnisku, gan drošības ziņā. Kad septembrī iznāca iOS 7 publiski daudzi lietotāji sāka sūdzēties par lēno animāciju, īpaši uz vecākiem aparātiņiem, bet uz jauniem aparātiņiem aplikācijas pašas mēdza aizvērties vai vienkārši aparātiņš restartējas pats. Īsumā situācija bija tik skumja, ka iOS 7.1 beta versijas dažbrīd izskatījās kā ir krietni stabilāka pār iOS 7.0.x versijām. Es pat uz mammas iPhone 4 uzliku iOS 7.1 beta versiju un iPhone 4 manāmi labāk sāka darboties. Pārēja daļa lietotāju un manu paziņu, kuri bija spiesti lietot iOS 7.0.x versijas, iztika ar animācijas atslēgšanu, kas padarīja pārslēgšanos starp aplikācijām krietni ātrāku(pēc iOS 7.1 atjauninājuma iesaku atslēgt atpakaļ animāciju). Īsumā sakot, ja vēl neesi uzlicis iOS 7.1 atjauninājumu, tad tagad ir pēdējais laiks viņu uzlikt, jo neatkarīgi no tā vai tev ir iPhone 4 vai iPhone 5S uzlabojums ātrdarbībā noteikti būs un arī iPad'iņi beidzot strādā korekti, jo kopš iOS 7 iznākšanas ar iPad'iem notika šausmu lietas, bet iOS 7.1 visu kritisko ir savedusi kārtībā, tā kā laipni lūgts uz -> Settings App -> General -> Softwere Update.

Kā jau iepriekš minēju iPhone 4 līdz ar iOS 7.1 ir saņēmis jaunu devu adrenalīna, protams viņš nav kļuvis tik pat ātrs kā iPhone 5S vai nu panācis ātrdarbībā iPhone 4S, bet tomēr viņš vairs neatgādina man tik ļoti iPhone 3G pēc iOS 4.2.1 atjauninājuma, kurš iesita pēdējo naglu iPhone 3G zārkā. Patiesībā iPhone 4 jau pārdodas 3.5 gadus un tiek ražots joprojām tikai 8GB versijā priekš Indijas, Indonēzijas un Brazīlijas. Lai gan es joprojām nesaprotu priekš kam Apple ražo joprojām 8GB un 16GB aparātiņus, manuprāt laiks jau kustēties tālāk uz 32GB, 64GB un 128GB iPhone modeļiem un 64GB, 128GB un 256GB iPad modeļiem. Es joprojām nesaprotu, ka lietotāji var mierīgi dzīvot ar 16GB(nerunājot jau par 8GB), jo piemēram, kad man vajadzēja iPhone 4 16GB atjaunot no iOS 7.1 beta5 uz iOS 7.1 man vajadzēja atbrīvot 3GB brīvas vietas uz mammas iPhone 4, kas noveda pie tā, ka vajadzēja izdzēst visu mūziku, lai vienkārši uzliktu atjauninājumu. Īsumā pirms pērkat gadžetus padomājiet par atmiņas daudzumu uz priekšdienām.

Un re nonākam līdz iOS 8, kas jau ir zināms(kādas baumas jau staigā pa interneta plašumiem) - pagaidām viss populārākā versija un laikam vairāk vai mazāk aktuāla un ticama ir par to, ka lielākoties iOS 8 koncentrēsies uz visādām funkcijām, kuras ir saistītas ar veselību. Būs speciāli izstrādāta aplikācija, kura apkopos datus saistītus ar veselību un arī būšot jauns produkts/gadžets no Apple puses, kurš arī ievāks visus datus - jā iet runa par iWatch(mistiskais viedpulkstenis, kuru Apple it kā jau vairākus gadus gatavo, lai vēlreiz izmainītu un padarītu vienkāršāku mūsu dzīvi). Par šo jauno gadžetu baumas jau pāris gadus klīst un iespējams šoruden viņas piepildīsies, potenciāli ar šo mistisko gadžetu varētu lieliski darboties iPhone 5S izmantojot M7 procesoru, kurš varētu apstrādāt visu saņemto informāciju, bet no otras puses varētu arī darboties visi iPhone modeļi, kuri ir aprīkoti ar Bluetooth 4.0(iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C un iPhone 5S). Lai nu kā kamēr Apple ne no prezentēs iOS 8 un jaunu gadžetu(jā baumas piepildīsies), tikmēr neko nevar zināt un apgalvot.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru