Surface


Pāris dienas atpakaļ Microsoft prezentēja savu portatīvo datoru "slepkavu" Surface Pro 3 (nu jau 3.paaudzi). Pēc prezentācijas noskatīšanās esmu tik lielā nesaprašanā, ka sāku domāt, ka pasaule ir galīgi sagājusi sviestā, ņemot vērā, ka arī ikdienā es saskaros ar cilvēku darbībām, kurām nav loģiska izskaidrojuma vai pamata. Tik pat lietderīgs no mana skata punkta ir Surface Pro 3.

Microsoft savu gara darbu Surface Pro 3 pozicionē kā tiešu Apple MacBook Air 13(vai arī MacBook Pro 13)  konkurentu. Un saka, ka viņu gara darbs nav planšetdators(jo Surface Pro 3 ir PC ar Intes core i3, i5, i7 procesoriem) un nav arī portatīvais dators(jo nav klaviatūras, bet var piespraust). Rezultātā Surface Pro 3 ir portatīvais dators, kurš izskatās pēc planšetdatora un praktiskais pielietojums viņam ir kā stacionāram datora mini kastei.

Kur ir problēma? Problēma slēpjas ergonomikā, pielietojumā un pozicionēšanā. Pozicionē viņu, kā portatīvo datoru aizvietotāju, bet mēs patērētāji pērkam portatīvos datorus, lai mums būtu līdz vienmēr rakstam mašīnīte vai arī mums vienkārši nav vietas stacionāram datoram. Surface kā reiz pārdodas bez klaviatūras(protams var nopirkt atsevišķi piespraužamu vai arī pieslēgt zilzobu vai USB klaviatūru), rezultāta, lai sāktu rakstīt garu tekstu, mums vajag atrast klaviatūru sākumā - neērti. Tālāk problēma ir ar svaru, tā kā tas šedevrs sver 800g(bez jeb kādas klaviatūras), sanāk kā viņš ir smagāks pat par iPad 4.paaudzes un gandrīz divreiz smagāks par iPad Air, bet neaizmirstam, Surface nav planšetdators!

Es nezinu par ko domā Microsoft, bet es nevaru atrast nevienu iemēslu, kāpēc Surface būtu ērtāks par portatīvo datoru + iPad. Var jau vilkt plusiņus pie viņa skaistā ekrāna, bet kad iznāca iPad mini 1.paaudzes visiem bija vienalga par Retina ekrānu uz lielā iPad un visi skrēja pirkt iPad mini, jo viņš vienkārši banāli bija vieglāks par lielo iPad, bet funkcionalitātes ziņā bija tāds pats kā lielais iPad's. Man kā patērētājam gribas ērtas lietas, bet 800g smagais portatīvais dators ar skārienjūtīgo ekrānu un bez klaviatūras manuprāt nav ērtības un ergonomikas paraugs.

Bonusā bilde kā tika prezentēts Photoshops touch uz Win 8.1 - vienkārši uzvelkot ķeburu? Tas ir viss uz ko ir spējīga Adobes mārketinga nodaļa? Ne, nopietni? 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru