22.10.2013 20:00 Apple Events



Nav noslēpums jau kā pirms nedēļas Apple žurnālistiem un blogeriem izsūtīja ielūgumus uz savu otras rudens ražas prezentāciju. Un devā mājienu kā mūs sagaida daudz jaunu un atjaunotu produktu. 




Pirmkārt var gaidīt noteikti jaunus Retina MacBook Pro portatīvos datorus ar jauniem Intel i5/i7 Haswell procesoriem, vēl ātrākiem SSD diskiem, Wi-Fi 802.11 ac atbalstu, ar 1080p frontālu kameru un iespējams ilgāku darbības laiku no baterijas līdz 9-12 stundām(tagad 7 stundas). Droši vien arī beidzot paziņos kad būs nopērkama jaunā OS X operētājsistēma Mavericks un cik viņa maksās. Klīst baumas, kā MacBook Pro bez Retina displeja visdrīzāk netiks atjaunots. Un varētu beidzot paziņot cik maksās jaunais Mac Pro un kad nonāks beidzot pārdošanā.


Otrkārt var gaidīt jaunu iPad 5.paaudzes kurš būs ar tādu pašu dizainu kā iPad mini. Baumo kā jaunais iPad būs par 1,5 cm šaurāks par iPad 4.paaudzes, pietam saglabās nu jau klasisko 9,7 collu ekrāna izmēru. 



Vēl protams var gaidīt iPad mini 2.paaudzes, vienīgi nav zināms līdz galam vai Apple aprīkos jauno iPad mini ar Retina displeju. Fani protams jau ir atlikuši naudu priekš iPad mini ar Retina displeju.



Dabīgi pēc iPhone 5S prezentācijas visi gaida arī iPad'u krāsas paletes izmaiņas. Un tas būtu it kā arī loģisks solis, līdz ar to iespējams iPad un iPad mini būs pieejams trijās krāsās - sudraba, zelta un kosmiski pelēkā. 



Jā jau pieminēju iPhone 5S, tad arī tiek spekulēts, ka jaunie iPad'i var tik pie jaunas Home pogas ar iebūvētu Touch ID(pirkstu nospiedumu lasītāju). Un protams visi jaunie iPad darbosies ar jauniem A7(iPad mini) un A7X(iPad) 64bitu procesoriem. 

Būtu arī forši, jā Apple pieaicinātu kādu spēļu izstrādātāju komadu, kura varētu parādīt beidzot pirmos iOS7 standartizētos spēļu kontrolierus(gamespads) darbībā.


P.s. Prezentācija notiks 22.oktobrī  20:00 pēc Latvijas laika. Cerams šoreiz būs tiešraides  video translācija no prezentācijas, ka daudzi atceras iPhone 5S/5C prezentācija noritēja bez video translācijas tiešraides.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru