Lētāks iPhone jeb plastmasas iPhone 5



2011. gada pavasara, kad tika palaistas baumas kā iPhone 5 vietā Apple parādīs modificētu iPhone 4 ar A5 procesoru, 8MP Sony fotokameru ar 1080p video ieraksta atbalstu. Un rezultātā baumas pielidinājās - Apple izlaida iPhone 4S.

Un atkal 2012. gada pavasara beigas radās baumas par jaunu iPhone modeli ar 4collu ekrānu, iPhone 4S uzlabotu kameru 8MP, alumīnija korpusu, jaunu lādētāju  LTE un beigās noplūda arī korpus un ap vasaras vidu internets jau pa detaļām salika kopā iPhone 5 un lielākie fani pat neticējā tam ko redzēja spiegu pildēs un 3D renderos, bet beigās septembrī tomēr visas baumas un spiegu bildēs redzētais piepildījās - iPhone 5 bija tāds kādu solīja. 

Šogad kā jau ieraksts pavasara beigās sākas baumu vilnis un vēl pietam pamatīgs. Tagad kad ir vasaras vidus internetā jau ir salikti veseli divi jauni iPhone modeļi no bildēm kur redzamas detaļas. JĀ, DIVI. Viens jau ir ticis pie nosaukuma iPhone 5S kurš vizuāli gandrīz neatšķirsies no iPhone 5, bet iekšēji būs pārstrādāts un tehniski pārāks par iPhone 5. Un otrs modelis ir tā dēvētais "Low cost iPhone" jeb iPhone ar plastmasas krāsainiem korpusiem un prognozējami zemāku cenu nekā iPhone 5.

"iPhone 5S" pēc baumām būs aprīkots ar jaunu Sony fotokameru 12MP (kura spēs uzņemt labākas bildes sliktā apgaismojuma apstākļos), divu diožu zibspuldze, ierakstīt video 1080p ar 60 kadriem sekundē jeb varēs filmēt palēninātus video. Jauns procesors iespējams A7(tehniskie dati nav zinām) un 1GB operatīvo atmiņu. 


"Low cost iPhone", gaidāms ar krāsainiem korpusiem - balts, dzeltens, sarkans, zaļš un zils. Bet tehniskie dati gan ir mīkla(4collu ekrāns kā iPhone5) - fani gaida ar A5 procesoru kurš šobrīd ir viss vairāk izmantojamais(iPad 2, iPhone 4S, Apple TV 3.paaudzes, iPod Touch 5.paudzes, iPad mini) Apple izstrādātais procesors kurš ir piedzīvojis vairākas modifikācijas.
Mani gan pēdējās dienās nepamet domas, kā Apple varētu šogad mainīt stratēģiju un vairs nepārdod iepriekšējo gadu iPhone modeļus(iPhone 4, iPhone 4S un iPhone 5), bet gan pāriet uz divu modeļu pārdošanu iPhone 5S un Low cost iPhone(plastmasas krāsainos korpusos). Un jaunais plastmasā ietērptais iPhone varētu būt aprīkots nevis ar A5, bet gan ar A6 procesoru un tehniski identisks iPhone 5, iespējams ar lielāka tilpuma bateriju.
Kāpēc gan plastmasas iPhone nevar būt ar A5 procesoru? Tāpēc kā manuprāt iPhone 4S īpašnieki nopērkot šo iPhone varētu vilties - telefons būtu tik ātrs cik bija iepriekšējās iPhone 4S, bet šobrīd Apple cenšas visus pārvilināt pirkt jaunus iPhone. Līdz ar to A6 procesors būtu lielisks arguments tiem kuri tā arī nenopirka iPhone 5 un joprojām negrib iPhone 5S(dēļ alumīnija korpusa), bet grib savu iPhone 4S un vecāku nomainīt pret ko ātrāku svaigāku izskatā un ne īpaši dārgu. Lai nu kā būs ļoti interesanti skatīties rudenī prognozējami septembrī Apple prezentāciju veltītu iOS7 un jaunam vai pat diviem jauniem iPhone modeļiem. 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru