Kāpēc man patīk iOS7?



iOS7 beta1 uz sava iPhone 5 uzliku uzreiz pēc prezentācijas, nākošajā rītā. Tagad jau ir iznākusi iOS7 beta2 kurā šo to ir pieslīpējuši un protams šo to salauzuši(kā bez tā), bet tomēr ir radies jau pirmais iespaids un jauni ieradumi kā lietot iPhone. Zemāk es aprakstīšu septiņus iemeslus kāpēc man patīk iOS7 vairāk par iOS6.

1. Pats par sevi jauna iOS nozīmē kā ir jaunas fīčas kuras atvieglo iPhone izmantošanu.

2. "Control center", agrāk man uz pirmā ekrāna atradās pulkstenis, kalkulators, lukturītis un aplikācija kura pārslēdz ekrāna spilktumu(darbojās ļoti vienkārši - uzspiežot uz aplikācijas viņa neatveras, bet gan nomaina ekrāna spilgtumu), tagad man vairs nevajag šīs aplikācijas glabāt uz pirmā ekrāna(iebāzu viņas dziļi mapē uz otrajā ekrānā). Līdz ar to uz pirmā ekrāna atbrīvojās vesela rinda kur es varu salikt sev biežāk izmantojamas aplikācijas. Lieliski vai ne?

3. Jauns "lock screen", tagad var neatbloķējot ekrānu izvilkt ar žestu "Control center" un "Notifications". Praksē tas strādā ļoti ērti, jo var ātri tikt gan pie kalkulatora, gan lukturīša un modinātāja/hronometra/taimera/pasaules pulksteņa.


4. "Notifications", sākumā likās, kas tas par sviestu ar trim iedalījumiem(today, all, missed), praksē gan izrādījās ļoti ērti, savā ziņā pieejams plānotais(today lodziņš), atsevišķi izlaistie notikumi(missed) un viss kopā(all). Kā arī "Notifications ir apveltīts ar kaut kādu dzīvīgumu, jo modinātājs netiek attēlots kā "Alarm 8:00", bet gan "You have an alaram set for 17:03", rodas sajūta kā to ir uzrakstījis kāds palīgs(asistents). Īsumā "Notifications", no paziņojumu miskastes pārvērtās par mazu asistentu. 



5. "Multitasking" ir piedzīvojis lielas pārmaiņas gan vizuāli, gan iekšēji. Vizuāli tagad mēs redzam nesen atvērto aplikāciju ekrān šāviņus, forši ne? Aplikācijas aizvērt tagad var vairākas uzreiz ar žestu(līdz trim aplikācijām ar trīs pirkstu žestu), tas noteikti ir ērtāk nekā spaidīt mīnuszīmes uz iOS6. Iekšējas pārmaiņas ir tādas, ka tagad var noteiktām aplikācijām atļaut atjaunot informāciju fonā, piem. laika ziņas var atjaunoties fonā, līdz ar to viņas teorētiski rādīs aktuālu laika prognozi uzreiz kad tu atvērsi aplikāciju.

6. "Safari"(gribas to vārdu pateikt ar tādu lepnu intonāciju), beidzot adrešu ievad lodziņš un meklēšanas lodziņš ir divi vienā. To gaidīja visi kopš iPhone OS laika. Kā arī vispār pati Safari ir kļuvusi ērtāka un vieglāk lietojama uz iPhone. Mainīta tabu pārlūkošana, jauns "Reading" izskats un arī "Bookmarks" var beidzot pilnvērtīgāk izmantot. Un vēl maziņš bonus ir tabu neierobežots daudzums(iespējams tas ir bags, bet man pēc 20 tabu atvēršanas apnika meklēt limitu.

7. "iTunes Radio" - attēls visu pasaka, bet jā sīkāk, tad man nekad nepatika meklēt mūziku, jo parasti es nezinu ko gribu klausīties tieši un "iTunes Radio" priekš manis ir glābiņš! Radio piedāvā iespēju atrast mūziku kura ir līdzīga tai ko tu klausies, jo vienkārši var ierakstīt savas mīļākās dziesmas nosaukumu un pēc nosaukuma Radio atrod dziesmu un izveido jaunu Radio kanālu, var pievienot vairākas dziesmas, izpildītājus kuri darbosies kā pamata kritēriji pēc kuriem Radio piemeklēs un atskaņos dziesmas. Ir arī gatavi vairāki kanāli ļoti daudziem mūzikas stiliem. Teiksim tā katrs var atrast kaut ko savai gaumei. Un protams vienmēr var arī dziesmu nopirkt ko izdzirdi pa Radio. Jā kāda dziesmas nepatīk kura skan pa Radio to var ielikt sarakstā nekad vairs neatskaņot. Tas tā īsumā par "iTunes Radio". 

Protams tie nav visi iOS7 labumi, patiesībā tur ir vēl daudz foršu jaunumu, bet par tiem kad viņi sāks funkcionēt kārtīgi. Atgādinu publiski iOS7 būs pieejama prognozējami rudens pirmajā pusē droši vien kā parasti pēc jaunā iPhone prezentācijas uz 10 dienu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru