Nopirku jaunu MacBook Pro (patiesībā nē - tikai nomainīju HDD uz SSD).






SSD es biju plānojis jau iegādāties pirms diviem gadiem, toreiz plānoju uz 240-256GB pirkt kā arī SuperDrive vietā likt parasto cieto disku 5400 rpm uz 1TB. Bet sanāca tā kā ilgi nevarēju izvēlieties SSD modeli, tad kad nauda bija nebija vairs mans SSD modelis un tā tas stiepās 1,5 gadu. Beigās pavasarī bija domā sagaidīt jaunos MacBook Pro Retina modeļus jau ar SSD un vienkārši nomainīt savu MacBook Pro 13 (2011. Early) pret jaunu Retina. Bet tā kā jaunus MacBook'us solīja uz WWDC 2013(beigās parādīja tikai MacBook Air ar līdz pat 12 stundu darbības laiku no akumulatora - testi rāda kā patiesībā ir vēl lielāks darbības laiks no 12-16 stundām 13 collu modelim) līdz tam bija parīs mēneši un pārdomāju - nopirku(aprīlī) SSD (Samsung 840 sērijas ar ietilpību 500GB, 7mm).

Mans 2011.gada(early) MacBook Pro 13 ar divkodolu procesoru Intel i5 2.3GHz un 8GB operatīvo atmiņu sāka darboties pavisam savādāk(ātri, patīkami ātri - efekts tāds kā no iPhone4 pāriet uz iPhone5). Programmas atveras zibenīgi. SSD lieliski sevi demonstrē pie lielas slodzes uz operatīvo atmiņu un procesoru piem. konvertējot avi failus uz mp4 parasti tiek izlietots viss operatīvas atmiņas apjoms un procesors gandrīz pilnībā tiek noslogots rezultātā ar veco cieto disku sistēmā sāka bremzēt vienmēr, tagad ar SSD Mac's darbojas it kā nekas nebūtu noticis, nodod tikai ventilatora skaņa un siltums. Arī kopējot failus uz ārējiem datu nesējiem(iPad, iPhone, ārējais cietais disks u.c.) notiek nemanāmi. Es nojauna esmu apmierināts ar savu MacBook Pro gluži kā tajā dienā kad viņu nopirku. 


P.s. Mūsdienu dators bez SSD ir mocībā un lieka laika tērēšana pie datora gaidot kaut vai kamēr viņš pārlādēties vai vērs vālā aplikācijas.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru