Drift King of Riga 2018 / Drift Master / DMEC ROUND 3



Vasaras lielākais mērķis bija tikt uz Drift Masters GP, jo šis pasākums bija šogad pats galvenais Latvijas Drifta kalendārā. Lai gan mani māca šaubas par to, cik labs gala rezultāts man sanāks pēc filmēšanas, tomēr beigu beigās es ar savu darbu bija apmierināts un arī kārtējo reizi ieguvu jaunu pieredzi. 

Vispār es ļoti izbaudīju Drift Master GP pasākumu, dienu pirms sacensībām bija mēdiju brīfings uz kuru es ierados stundu iepriekš un vienkārši pirmo reizi par divām sezonām apsēdos tribīnēs un paskatījos kā Eiropas labākie piloti brauc treniņus. Saņēmu milzīgu adrenalīna devu no V8 motoru skaņām un riepu smakas un gāju uzreiz filmēt, kamēr bija laiks līdz brīfingam. 

Vakarā aizjoņoju līdz Vecrīgai, lai paskatītos parādi un nedaudz pafilmēt to. Tūristi un fani bija sajūsmā redzēt sporta mašīnas Vecrīgas sirdī jeb It’s Riga Baby!


Otrā diena bija pārsteigumiem pilna, sākumā zviedrs kvalifikācijā uzmet pusotru kūleni, tad vēl pus trases trajektorija tiek nolieta ar eļļu, bet beigu beigās viss +/- notika pēc taiminga. Un kad likās kā viss notiek kā ir ieplānots, pēkšņi uzrodas lietus uz pirmo TOP32 braucienu un turpinās līdz TOP16 vidum. Vispār lietus šīs sacensības padarīja dramatiskākas un pat vairāk skatāmākas, jo peļķes bija milzīgas un braucēji caur tām šļūca un cēlā augšā ūdens sienas, bet no +65 braucējiem TOP32 iekļuva paši labākie un tieši tie, kuri bija gatavi Biķernieku vienai no bīstamākajai trajektorijai pasaulē. Kā teica viens no komentatoriem “jā jūs esat tik tālu izdzīvojuši, tad jums vēl jātiek garām betona blokiem un riepu sienai!” 

Tam visam pa starpu, es vēl paspēju paložņāt ap mašīnām un paskatīties, kas lācīšiem ir vēderā, jo tikai reiz gadā Rīgā ir iespēja apskatīt tik daudz Pro klases automašīnas.

Uz Top 8 trase sāka žūt, TOP 4 jau bija gandrīz pilnīgi sausa trase un Fināls bija pilns ar dūmiem. 

Kurš kļuva dienas beigās par Rīgas Drifta Karali, droši vien jau zinat.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru