Bimmer Gang / VIRU DRIFT 2018 / KEHALA RING


Uzreiz nākamajā nedēļas nogalē pēc Drift Master GP devos kopā ar Bimmer Gang džekiem uz Igauniju Kehala Ring trasi, kur notika street un ProAm kārtējais posms. Šis bija priekš manis tāds pirmais drifta brauciens uz ārzemēm, iepriekšējā gadā ļoti gribēju aizbraukt kaut vismaz paskatīties, bet tā arī nesanāca. Un tad šogad jau braucu komandas sastāvā kā operators, bet rezultātā vēl arī spotera uzdevumu pildīju pēc paša iniciatīvas.

Izbraucām piektdienas rītā, jo pēcpusdienā bija plānoti treniņi. Tehniski bijām ļoti sagatavojušies – mašīnas devas ar kopēju auto vedēju, bet mūsu komanda Artūrs Bleive (BMW E36 kupeja ar M54B30 dzinēju), Sergejs Jakovļevs(BMW E30 kupeja ar M54B30 dzinēju), Jānis Bule (fotogrāfs) un Es(video operētos un spoters) braucām
ar tehnisko auto – mikroautobusu.


Pirmās dienas treniņi pagāja bez īpašiem starpgadījumiem – abi braucēji uztaisīja “kiss a wall”, kā rezultātā sasita pa vienam aizmugurējām lukturim un tas tikai pacelē vēl vairāk kopējo atmosfēru komandā. Vakarā es noorganizēju mums tur pat tehniskajā parkā FORMULAS DRIFT kvalifikācijas braucienu translāciju, kurā piedalās mūsu mājinieks Kristaps Blušs. Paralēli arī sākām kurināt grilu līdz paņemto, jo palikām trasē pa nakti – kurš nu kur – daži mašīnās, daži pa teltīm. Vakars ievilkās līdz diviem trijiem naktī – sarunas par auto, dzīvi utt - kopā ar citiem braucējiem un viņu komandas biedriem. Iepazinos arī ar parīs Igauņu braucējiem.


No rīta cēlāmies pēc septiņiem rītā, jo plānota bija vēl viena treniņu sesija un tad kvalifikācija. Laikam pa pēdējiem desmit gadiem, tā bija pirmā reize, kad biju teltī gulējis – īsumā vajag vairāk sedziņu apakšā – tomēr gulēšana gultā ir mani izlutinājusi.
Kvalifikācijā es aktīvi pildīju spotera pienākumus un rezultātā Sergejam uzlabojām kvalifikācijas rezultātu līdz otram labākājam un iekļuva automātiski TOP16, savukārt Artūrs nobrauca abus braucienus ar vienādu +/- rezultātu un ierindojās 11 vietā.

Sergejs izpildīja lielisku TOP32 “byerun’u”, kurš izskatījās vēl labāk nekā viņa otrais kvalifikācijas brauciens(skaties video) un pretim viņam TOP16 nāca igauņu braucējs, kur ar nelielu veiksmes faktora palīdzību Sergejs iekļuva TOP8, kur viņu jau gaidīja šīs sezonas viens no aktīviem cīnītajiem Jānis Kazaks, kurš tajā dienā bija gatavs iet uz pilnu banku - rezultātā Sergejs piekāpās Jānim, bet Jānis todien izcīnīja savu pirmo pjedestāli (trešo vietu). Tikmēr Artūrs draudzīgā duelī TOP 32 piekāpās savam igauņu čomam Aleksandram, kurš kā atdzina, tas bija viņa labākais tandēms.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru